ГоловнаСвіт

У Росії для боротьби з коронавірусом створили спецвійська

За офіційними даними, у РФ 658 осіб захворіли на коронавірус, летальних випадків немає.

У Росії для боротьби з коронавірусом створили спецвійська
Фото: zvezdaweekly.ru

У чотирьох регіонах Російської Федерації на території Західного військового округу (ЗВО) створено спеціалізовані угруповання військ для боротьби з коронавірусом.

Російський Интерфакс передає, що, згідно з повідомленням ЗВО, до складу угруповань увійдуть з'єднання та військові частини військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту, медичні, інженерні підрозділи, сили і засоби матеріально-технічного забезпечення, підрозділи військової поліції загальновійськових і танкової армій, Ленінградської армії ВПС і ППО.

Повідомляють, що зараз підрозділи готуються до маршів на військові полігони в Ленінградській, Нижегородській, Воронезькій і Курській областях. За даними штабу, всього від Західного військового округу залучено "близько 1 тис. військовослужбовців, понад 200 од. військової та спеціальної техніки".

У складі угруповання - інженерно-технічні пересувні комплекси хімічного захисту, дегазаційні військові комплекти, авторозливні станції АРС-14км, теплові машини спеціальної обробки техніки ТМС-65У, комплекси польових лабораторій КЛП-10, спеціальна інженерна техніка, йдеться в повідомленні.

Відзначають, що в Санкт-Петербурзі регіональний центр управління штабу ЗВО цілодобово збирає відомості й аналізує умовну епідеміологічну обстановку "в районах практичних дій військ".

За офіційними даними, на початок доби 26 березня в Росії зафіксовано 658 випадків коронавірусу, 29 осіб одужали, летальних випадків немає.

Водночас Московський міський оперативний штаб щодо ситуації з коронавірусом увечері 25 березня повідомив про смерть у лікарнях пацієнтів віком 88 і 73 років, наявність коронавірусу в яких було підтверджено прижиттєво.

19 березня в Москві померла 79-річна пацієнтка, у якої було виявлено коронавірус. Тоді лікарі заявили, що причиною смерті стала не пневмонія, а відірвався тромб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram