ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку очікують пік коронавірусу через півтора місяця

Губернатор штату боїться, що лікарняна система може не впоратися.

У Нью-Йорку очікують пік коронавірусу через півтора місяця
Фото: EPA/UPG

Пік епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 в штаті Нью-Йорк може настати тільки через півтора місяця.

Про це сказав на пресконференції у вівторок губернатор штату Ендрю Куомо, пише The Hill.

За його словами, для розміщення тих, що заразилися, може знадобитися до 110 тисяч лікарняних ліжок, в тому числі тисячі - у відділеннях інтенсивної терапії.

"Ми вступаємо в нову фазу. Раніше ми говорили про раннє виявленні, говорили про тестування, говорили про стримування. Як бачите, цифри зростають. Це означає, що ми наближаємося до стадії пом'якшення наслідків. Концепція вірна: вирівняйте криву, сповільніть поширення, щоб система охорони здоров'я впоралася. Але я не думаю про криву, я думаю про хвилю. А хвиля обов'язково вдарить, і вдарить в лікарняну систему", - сказав Куомо.

Як зазначає видання, губернатор вийшов на пресконференцію після того, як штат оголосив про 432 нові випадки COVID-19. Всього їх вже 1374, більше ніж в будь-якому іншому штаті США.

За словами Куомо, кожного п'ятого хворого потрібно госпіталізувати. "Порівняйте це з можливостями наших лікарень, і це не дасть вам заснути вночі", - додав губернатор.

За його словами, штат не зможе впоратися з цією кризою без ресурсів і можливостей федерального уряду. "Нам потрібна їхня допомога, особливо в питанні місткості лікарень", - сказав Куомо.

Нагадаємо, що США поступово виходять в число лідерів за кількістю заражень COVID-19. Станом на 17 березня, це число вже перевищило 5 тисяч чоловік. Більше - тільки у Франції, Німеччині, Південній Кореї, Іспанії, Ірані, Італії та Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram