ГоловнаСвіт

Президент Європарламенту пішов на карантин після візиту в Італію

Наступні 14 днів Сассолі проведе за місцем проживання в Брюсселі.

Президент Європарламенту пішов на карантин після візиту в Італію
Давид-Мария Сассоли
Фото: politico.eu

Президент Європарламенту Девід-Марія Сассолі оголосив, що добровільно починає 14-денний профілактичний карантин за місцем проживання в Брюсселі після візиту в Італію. Відповідну заяву було зроблено на другий день сесійного засідання ЄП у Брюсселі й опубліковано на сайті Європарламенту.

"Уряд Італії поширив захищену зону на всю національну територію. Це має важливі наслідки для італійських депутатів Європарламенту. Через це я вирішив після відвідин Італії минулими вихідними, для перестрахування і відповідно до узгоджених заходів, виконувати обов'язки президента Європарламенту з мого будинку в Брюсселі протягом 14 днів, як це визначено медичним протоколом", - сказано в заяві Сассолі.

Він також підкреслив, що всі заходи, які приймаються в Європарламенті, спрямовані на збереження дієздатності цієї євроінституції під час поширення коронавірусу Covid-19.

"Виходячи із ситуації в Італії, Європарламент оновив заходи захисту здоров'я, що повинно забезпечити здійснення законотворчої і бюджетної діяльності, а також функціонування внутрішніх структур Європарламенту. Сovid-19 зобов'язує всіх бути відповідальними і обережними. Для всіх нас це дуже делікатний момент. Але парламент продовжить роботу з виконання покладених обов'язків. Жоден вірус не може заблокувати демократію", - підкреслив Сассолі.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 114 тисяч, видужали понад 64 тисячі. Друге місце за кількістю заражених і загиблих займає Італія. У ВООЗ заявили, що одужання від коронавірусу може займати до 6 тижнів. У пацієнтів із тяжкою формою на це можуть піти кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram