ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У ВООЗ заявили, що одужання від коронавірусу може займати до 6 тижнів

У пацієнтів з тяжкою формою на це може піти декілька місяців.

У ВООЗ заявили, що одужання від коронавірусу може займати до 6 тижнів
Фото: glavcom.ua

На повне одужання від хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, може піти декілька тижнів. Про це повідомив на брифінгу виконавчий директор Програми з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Всесвітньої організації охорони здоров'я Майк Раян, пише CNN.

"Щоб одужати від цієї хвороби, потрібно близько шести тижнів. Людям, які страждають від дуже важкої форми, можуть знадобитися місяці, щоб оговтатися від хвороби", - пояснив він.

Раян підкреслив, що найчастіше пацієнт вважається таким, що видужав, якщо в нього більше немає симптомів, а два тести на коронавірус, проведені з інтервалом в один день, показали негативний результат. Однак у деяких країнах шкала одужання може бути іншою.

Відзначають, що наразі не існує спеціальних ліків для лікування коронавірусної хвороби, але інфіковані можуть одужувати, полегшуючи та лікуючи симптоми, а хворі з важкою хворобою повинні отримувати оптимізовану підтримувальну допомогу.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус SARS-CoV-2 у світі сягає 114 448 осіб. Загинули 4026 пацієнтів, одужали 64 156 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram