ГоловнаСвіт

Британський парламент остаточно схвалив Брекзит

Документ може вже 23 січня підписати королева.

Британський парламент остаточно схвалив Брекзит
Фото: EPA/UPG

Верхня палата парламенту Великобританії в середу, 22 січня, ратифікувала раніше прийняту нижньою палатою угоду про вихід Великобританії з ЄС. Тепер вже 23 січня документ може надійти на підпис королеві Єлизаветі II, передає DW.

"Ми обіцяли реалізувати Брекзит, і ми перебуваємо на шляху до виходу 31 січня", - написав у своєму  Twitter міністр з питань виходу Великобританії з ЄС Стівен Барклі.

Щоб прийняти закон, верхня палата відмовилася вимагати від Палати громад внесення в законопроєкт цілої низки поправок. Мова, зокрема, йшла про права громадян ЄС, які проживають у Великій Британії. У Палаті лордів вимагали, щоб після Брекзиту вони отримували письмове підтвердження права свого перебування в країні.

Після того, як Палата громад відхилила поправки лордів, виникла патова ситуація, яку вдалося подолати верхній палаті, яка ратифікувала законопроєкт без власних поправок.

Тепер угоду про Брекзит повинен ратифікувати Європейський парламент. Як очікується, це може статися на засіданні 29 січня. Вихід Великобританії з ЄС кілька разів відкладали. Він повинен відбутися 31 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram