ГоловнаСвіт

На новорічному марші протесту в Гонконзі затримано близько 400 осіб

Відбулися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ.

Фото: EPA/UPG

На узгоджену з владою акцію протесту у фінансовому центрі Гонконгу, за словами організаторів, прийшов понад мільйон осіб.

Фото: EPA/UPG

Протягом акції відбулися сутички із силовиками. Поліція застосувала сльозогінний газ, повідомляє AFP.

За даними АP, демонстранти жбурляли пляшки із пальною сумішшю, зводили барикади і громили банки й офіси компаній, які вони звинувачують у симпатіях до КНР. Поліція затримала близько 400 осіб.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Перед маршем один з його організаторів, представник Громадянського фронту за права людини Ерік Лай заявив про бажання уникнути спалахів насильства, які передували акції. "Я щиро сподіваюся, що це буде мирний протест", - цитує його Reuters.

Напередодні, в передноворічний вечір, у густонаселеному районі, де розташовані популярні торгові центри та магазини міста, відбулися сутички протестувальників із поліцією. Протестувальники блокували вулиці, палили багаття. Для розгону демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Фото: EPA/UPG

31 грудня влада Гонконгу, де вже кілька місяців тривають антиурядові протести, вперше за десятиліття скасувала традиційний феєрверк у бухті Вікторія з "міркувань безпеки".

Нагадаємо, протести тривають у Гонконзі на тлі тривожних новин про стан міської економіки. 31 жовтня влада міста повідомила, що Гонконг уперше за останні десять років увійшов у технічну рецесію.

Про застосування бойової зброї проти демонстрантів уперше повідомляли 29 вересня. Однак тоді поліцейські ними стріляли лише в повітря. Того ж дня поліція використовувала для розгону акцій протесту гумові кулі і водомети.

У листопаді поліція використала проти демонстрантів бойову зброю, в результаті чого один протестувальник опинився у критичному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram