ГоловнаСвіт

У Росії заявили про погіршення якості грузинського вина

Росспоживнагляд стверджує, що обсяг неякісного вина, який надходить у РФ, за п'ять років зріс утричі.

У Росії заявили про погіршення якості грузинського вина
Фото: zn.ua

Росспоживнагляд заявив, що обсяг неякісного грузинського вина, що надходить у Росію, за п'ять років зріс майже втричі.

Така заява з'явилася на сайті Росспоживнагляду через три дні після того, як влада РФ вирішила припинити пряме авіасполучення з Грузією.

"З 2014 року по 2018 рік кількість виявленої алкогольної продукції виробництва Грузії, яка не відповідає обов'язковим вимогам, зросла в 2,9 разу і склала 2018 року 203 тис. л (АТ «Багратіоні-1882», ТОВ «Болеро енд Компані», ТОВ «Кахетинське Традиційне Виноробство», ТОВ «Бадагоні», ТОВ «Дім Грузинського Вина», ТОВ «Корпорація Грузинське Вино», ТОВ «Компанія Грузинських Вин і Алкогольних Напоїв», ТОВ «Батоно». Усі партії зазначеної продукції не допущено до ввезення на територію РФ)", - йдеться в повідомленні.

У російському відомстві також заявили, що 2017 року в лабораторіях "були введені високотехнологічні методи контролю, що дозволяють виявити порушення технології виробництва продукції та сировини".

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, в Грузії почалися масові акції протесту. У ніч на п'ятницю поліція в Тбілісі застосувала сльозогінний газ, водомети і гумові кулі для розгону демонстрації. Учасники мітингу, які вимагали відставки членів уряду, намагалися прорватися на подвір'я будівлі парламенту.

Антиросійський мітинг у Тбілісі став протестом проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою. Опозиціонери заявили, що уряд Грузії скоїв акт зради, оскільки впустив у країну і надав почесне місце в парламенті людині, яка підтримала незалежність Абхазії і Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузин в Абхазії 1993 року.

У п'ятницю також стало відомо, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе пішов у відставку.

21 червня Росія заявила про припинення польотів у Грузію і закликала МЗС евакуювати з країни всіх туристів. Президент РФ Путін підписав відповідний указ. Грузинські авіакомпанії також не зможуть літати в РФ з 8 липня.

Крім того, 24 червня найбільша мережа кінотеатрів у Грузії - Cavea - припинила покази фільмів російською мовою. Як повідомляє "Грузия Онлайн", тепер кіно показують тільки грузинською або англійською мовами. Чи будуть відновлені російськомовні сеанси в разі закінчення протестів, не уточнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram