ГоловнаСвіт

Сили генерала Хафтара захопили аеропорт у Триполі

Зараз у Лівії зберігається двовладдя.

Сили генерала Хафтара захопили аеропорт у Триполі

У Лівії сили самопроголошеної "Лівійської національної армії" (LNA) генерала Халіфи Хафтара захопили в п'ятницю, 5 квітня, колишній міжнародний аеропорт Триполі на південь від столиці країни.

Про це повідомив представник LNA Ахмед Місмарі, передає DW.

За словами представника армії, крім аеропорту, силам "Лівійської національної армії" вдалося взяти під контроль два населених пункти поблизу Триполі, що наразі залишається столицею міжнародно визнаного уряду національної єдності. Водночас загинули п'ять бійців LNA.

Раніше сили Хафтара взяли під контроль райони Бін-Гашир, Ваді ер-Рабі і Сук аль-Хаміс, повідомляють місцеві ЗМІ. Саме поблизу першого з цих населених пунктів і розташовано аеропорт Триполі. Відстань звідти до центру столиці - близько 25 кілометрів.

Політична криза в Лівії триває з 2011 року - після загибелі Муаммара Каддафі. Зараз у Лівії зберігається двовладдя: на сході країни в місті Тобрук розташований парламент, а на заході в столиці Триполі базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди під керівництвом Фаєза Сараджа. Влада на сході країни діє незалежно від Триполі, спираючись на національну армію на чолі з маршалом Хафтаром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram