ГоловнаСвіт

Назарбаєв відправив уряд Казахстану у відставку через "невміння працювати з населенням"

В останні тижні в країні відбуваються масові протести багатодітних матерів, які потребують поліпшити якість життя їх сімей.

Назарбаєв відправив уряд Казахстану у відставку через "невміння працювати з населенням"
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив у відставку уряд країни. Указ про це він підписав 21 лютого, передає Радіо Свобода.

Назарбаєв розкритикував роботу уряду. Президент заявив про "невміння міністрів працювати з населенням". За словами Назарбаєва, уряду спільно з Національним банком так і не вдалося створити реальні інструменти для якісного зростання економіки.

"В результаті формального підходу виконавчих органів частина соціально вразливих верств населення не охоплена адресною соціальною допомогою", - йдеться в заяві президента.

Тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єр-міністра призначено Аскара Маміна.

В останні два тижні в Казахстані проходять масові протести багатодітних матерів, які потребують поліпшити якість життя їх сімей. Протести почалися після того, як у пожежі в непристосованому для постійного проживання будинку в Астані загинули п'ятеро малолітніх дівчаток.

Уряд Казахстану з вересня 2016 року очолював прем'єр-міністр Бахитжан Сагінтаєв. Згідно з конституцією Казахстану, уряд утворює президент країни. Уряд діє в межах терміну повноважень президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram