ГоловнаСвіт

У Німеччині конфіскували будинки і гроші на €50 млн у справі про відмивання коштів з Росії

Німецькі слідчі розслідують "Російську пральню".

У Німеччині конфіскували будинки і гроші на €50 млн у справі про відмивання коштів з Росії
Фото: EPA/UPG

Слідчі органи Німеччини конфіскували нерухомість і грошові кошти на загальну суму 50 мільйонів євро у справі про один із найбільших в історії випадків відмивання грошей.

Справу розслідують у зв'язку зі схемою, що отримала назву "Ландромат" або "Російська пральня", за якою через банки в Латвії та Молдови з Росії було виведено 22 мільярди доларів, зазначає DW.

Мюнхенські правоохоронні органи ведуть розслідування стосовно трьох обвинувачених, які володіють у федеральних землях Баварія і Гессен нерухомістю на 40 мільйонів євро. Громадянство, стать і вік підозрюваних, а також інші деталі справи не називають. Було конфісковано чотири будинки в баварських містах Нюрнберг, Регенсбург, Мюльдорф-на-Інні і в гессенському Швальбасі-на-Таунус.

Окрім того, слідчі вилучили 6,7 мільйона євро в двох німецьких агентствах нерухомості і ще 1,2 мільйона євро на рахунку в одному з банків Латвії.

"Російська пральня" є, імовірно, найбільшою в історії операцією з відмивання грошей. Відомо про цю шахрайську схему стало в 2014 році за результатами розслідування Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram