ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив по телефону з Назарбаєвим

"Співрозмовники висловили переконання у подальшому зміцненні взаємовигідного співробітництва".

Порошенко поговорив по телефону з Назарбаєвим
Порошенко поговорил с Назарбаевым по телефону
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зазначають, що Порошенко відзначив значний особистий внесок Назарбаєва в становлення і розвиток українсько-казахстанських відносин.

"Співрозмовники висловили переконання у подальшому зміцненні взаємовигідного співробітництва на основі дружби і поваги між обома країнами і народами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 березня Назарбаєв заявив про відставку з посади президента країни. Він незмінно очолював Казахстан із квітня 1990 року. У квітні 2015 року його переобрали на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців.

Незадовго до відставки - в лютому - Назарбаєв змінив склад уряду після різкої критики через зростання проблем в економіці і соціальній сфері.

Згідно із законодавством, повноваження глави держави перейшли до голови сенату Казахстану - Касим-Жомарта Токаєва. Після  присяги Токаєв заявив, що Казахстану необхідно увічнити ім'я Назарбаєва і перейменував Астану в Нурсултан. Зазначимо, що назву Астана столиця Казахстану отримала 1998 року, раніше це місто називали Акмола, Целіноград і Акмолінськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram