ГоловнаСвіт

Британські ЗМІ повідомили про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Офіцер російської військової розвідки прибув до Великобританії під вигаданим ім'ям Сергій Федотов.

Британські ЗМІ повідомили про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів
Анатолий Чепига и Александр Мишкин
Фото: news.met.police.uk

В отруєнні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, крім Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна, міг брати участь ще один чоловік - офіцер російської військової розвідки, який прибув до Великобританії під вигаданим ім'ям Сергій Федотов.

Про це пише британська газета The Telegraph, передає Deutsche Welle.

За інформацією видання, 45-річний Федотов приїхав до Британії одночасно з підполковником Чепігою і військовим лікарем ГРУ Мішкіним 2 березня 2018 року і повинен був разом з ними повернутися в Москву. Однак перед вильотом він з невідомої причини скасував свою реєстрацію на рейс і, вочевидь, залишався в Британії ще щонайменше декілька днів після отруєння Скрипалів.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля і його доньку Юлію отруїли в англійському Солсбері в березні 2018 року. За версією слідства, два агенти російської розвідки, які прибули до Великобританії за фальшивими документами, нанесли отруту - нервово-паралітичну речовину "Новачок" - на дверну ручку будинку Скрипаля.

Ще однією жертвою отруєння тією самою речовиною наприкінці червня 2018 року стала громадянка Великобританії Дон Стерджес. Імовірно, отрута, якою вона отруїлася, була у флаконі з-під парфумів. Російська сторона заперечує будь-яку причетність до обох випадків отруєння.

21 січня Рада ЄС 21 січня прийняла рішення про введення санкцій проти дев'ятьох осіб і однієї організації за застосування хімічної зброї. У грудні 2018 року санкції проти "Боширова" і "Петрова" ввели також Сполучені Штати Америки. Разом із ними під санкції потрапили ще 16 осіб, більшість з яких пов'язані з ГРУ Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram