ГоловнаСвіт

Підозрювані в отруєнні Скрипалів заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там лише годину

"Ми промокли, повернулися на вокзал і на найближчій електричці поїхали назад".

Підозрювані в отруєнні Скрипалів заявили, що їздили в Солсбері як туристи і провели там лише годину

Телеканал Russia Today взяв інтерв'ю в Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких британська влада звинуватила в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері.

Вони заявили, що дійсно їздили у Великобританію на початку березня як туристи і були в Солсбері з метою відвідин собору, а також розташованих по сусідству Стоунхенджу (13 км від міста) і Олд Саруму (3 км від міста). Однак, за словами Петрова і Боширова, поїздка фактично зірвалася через снігопад.

"Ми приїхали в Солсбері третього числа. Намагалися погуляти, але оскільки місто було повністю завалене снігом, нас вистачило рівно на півгодини. Ми промокли, повернулися на вокзал і на найближчій електричці поїхали назад. Хвилин 40 ми провели на вокзалі в кафе. Ми повернулися в Лондон і продовжили нашу подорож", - заявив Петров.

Петров і Боширов заявили, що не працюють на Головне розвідувальне управління Російської Федерації, і назвали себе "підприємцями середньої руки" у сфері фітнес-індустрії і спортивного харчування. Свої часті поїздки в Європу підозрювані росіяни пояснили бізнес-інтересами, а також туризмом.

Причетність до отруєння Скрипалів вони заперечують.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримають у таємниці.

Лондон звинуватив Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкинула ці звинувачення.

5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram