ГоловнаСвіт

Єврокомісія склала план відмови від сезонних переведень часу

Країни-учасники повинні до квітня визначитися, в якому часі воліють жити постійно.

Єврокомісія склала план відмови від сезонних переведень часу
Фото: www.infoniac.ru

Європейська комісія в середу, 12 вересня, представила план відмови Європейського Союзу від сезонного переведення годинників. Зокрема, комісія пропонує країнам ЄС назавжди відмовитися від зміни часу в 2019 році.

Згідно з пропозиціями Єврокомісії, сезонне переведення годинників буде відмінено у всьому Євросоюзі. Однак комісія надає країнам-членам свободу вирішити, за яким часом вони хочуть жити - зимовим чи літнім.

Єврокомісія пропонує сусіднім країнам приймати рішення скоординовано, щоб забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку. Щоб забезпечити плавний перехід, Єврокомісія дає державам-членам час до квітня 2019 - до цієї дати вони повинні визначитися, яким часом мають намір "користуватися" постійно.

Останній обов'язковий перехід на літній час в Європейському Союзу відбудеться в неділю, 31 березня 2019 року. Після цієї держави, які захочуть назавжди повернутися до зимового часу, зможуть зробити це востаннє в неділю 27 жовтня 2019. Після цієї дати в Євросоюзі сезонні переводи годин будуть скасовані.

Пропозицію Європейської комісії ще повинні узгодити Європарламент і Рада ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз порушив питання про скасування щорічного переведення годинників після опитування, де 80% респондентів підтримали цю ідею. В онлайн-голосуванні взяли участь близько 4,6 млн. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram