ГоловнаСвіт

Грузія заборонила одноразові поліетиленові пакети

З квітня наступного року продавати можна буде тільки біорозкладні пакети.

Грузія заборонила одноразові поліетиленові пакети

У Грузії з 1 жовтня забороняється виробництво, імпорт і реалізація поліетиленових пакетів товщиною менш ніж 15 мікрон.

Про це 12 вересня повідомив міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі, пише ІА "Новини-Грузія".

Крім того, в рамках нової політики охорони навколишнього середовища уряд Грузії з квітня 2019 року заборонить виробництво, імпорт і реалізацію поліетиленових пакетів будь-якої товщини. Можна буде виробляти, імпортувати і реалізувати тільки пакети, які розкладаються.

Головна мета цих змін - зменшення забруднення навколишнього середовища і заохочення екологічно чистих ініціатив.

"В останні роки весь світ оголосив боротьбу з використанням пакувального матеріалу з пластика. Навколишнє середовище найбільше забруднюється саме продуктами з пластика, особливо це стосується поширених т. зв. пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть у Грузії. Відповідно, в рамках нашої зеленої економіки і політики з охорони навколишнього середовища наш уряд прийняв регуляції, які набудуть чинності з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових пакетів", - заявив своєю чергою прем'єр-міністр Мамука Бахтадзе.

Нагадаємо, заборона на одноразові пакети діє також у низці інших країн, зокрема в Чилі, Кенії, Руанді, Уганді, Ефіопії, ПАР.

З 2019 року їх заборонять також у Новій Зеландії.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2012 році теж розробляло законопроект про заборону пакетів, але далі розмови справа не пішла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram