ГоловнаСвіт

Туреччина перекидає війська в Ідліб, - Reuters

Провінція перебуває під контролем повстанців.

Туреччина перекидає війська в Ідліб, - Reuters
Фото: EPA/UPG

Туреччина зміцнює свої позиції в сирійській провінції Ідліб, яка перебуває під контролем повстанців.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в Туреччині, а також серед сирійської опозиції, турецькі військові зміцнили 12 блокпостів усередині Ідлібу. При цьому три інших турецьких джерела повідомили лише про те, що військові і зброя були спрямовані на кордон між двома країнами.

"У нас є там військова присутність, і якщо на (нас, - ред.) нападуть, ми будемо розглядати це як атаку на Туреччину, буде військовий удар у відповідь", - зазначило джерело агентства.

Окрім того, Мустафа Серадж, якого видання називає "можновладним сирійським повстанцем", заявив, що Анкара направила в Ідліб десятки бронемашин і танків, а також сотні бійців спецпризначення.

Джерела агентства в лавах сирійської опозиції також повідомили, що Анкара збільшила постачання в цей сирійський регіон, зокрема боєприпасів.

Співрозмовники агентства наголосили, що наступ урядових сил на Ідліб спровокує гуманітарну кризу на турецькому кордоні.

Нагадаємо, на саміті в Тегерані в п'ятницю, 7 вересня, Росії, Ірану і Туреччині не вдалося домовитися про припинення вогню в Сирії.

Зокрема, Ердоган хотів включити в текст спільної підсумкової заяви положення про перемир'я, тоді як Росія й Іран наполягли на продовженні військових дій проти терористів.

Ердоган застеріг від "бійні" в Ідлібі. За його словами, наступ на провінцію призведе до "катастрофи, кровопролиття і величезної гуманітарної трагедії". Росія, Іран і Туреччина, як гаранти створеної торік зони деескалації, не повинні допустити нової хвилі насильства в Сирії, сказав Ердоган. На його думку, наступ на Ідліб може призвести до колапсу політичного процесу в країні.

Уже наступного дня російська і сирійська авіація завдала масованого авіаудару по провінції Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram