ГоловнаПолітика

Анексований Крим включили в російський туристичний проект "Імператорський маршрут"

У 2017 у відкритті пам'ятника російському царю Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті взяв участь Путін.

Анексований Крим включили в російський туристичний проект "Імператорський маршрут"
Фото: фейсбук Сергея Аксенова

Анексований Росією Крим включили в російський туристичний проект "Імператорський маршрут", який проходить по місцях пам'яті династії Романових, повідомляє Крим.Реалії.

Як повідомляється на сайті проекту, "Імператорський маршрут" об'єднав кілька регіонів сусідньої Росії: Санкт-Петербург, Москву, Московську область, Пермський край, Свердловську, Тюменську, Омську, Томську, Псковську і Кіровську області.

"Регіони вибрані не випадково. У 2018 році маршрут пройде по містах - місцях пам'яті династії Романових і буде присвячений 100-річчю від дня трагічних подій в історії нашої держави", - йдеться в повідомленні прес-служби підконтрольного Росії Мінкурортів Криму.

Проект "Імператорський маршрут" реалізується під егідою Міністерства культури Росії. Його метою є "відродження основ історико-культурної та духовної складової Росії, її досягнень в період правління Династії Романових".

Організатори проекту вважають, що "маршрут розповість про те, як жила і зберігала високі традиції благочестя сім'я останнього Імператора".

У листопаді 2017 року президент Росії Володимир Путін взяв участь у відкритті пам'ятника російському царю Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті.

Лівадійський палац був літньою резиденцією останнього царя Російської імперії Миколи II і його сім'ї. У 1945 році тут відбулася зустріч антигітлерівської коаліції - Ялтинська конференція, на якій були присутні Сталін, Рузвельт, Черчілль.

З 1974 року музейний комплекс відкрили для відвідувачів. Лівадійський палац отримав статус одного з семи чудес України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram