ГоловнаСвіт

Конгрес США прийняв військовий бюджет з $250 млн для України

Сенат схвалив закон 87 голосами "за" із 10 "проти".

Конгрес США прийняв військовий бюджет з $250 млн для України
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США, Вашингтон, 09 декабря 2016 года
Фото: EPA/UPG

Конгрес США завершив ухвалення законопроекту про асигнування на потреби оборони вартістю 716 мільярдів доларів, який передбачає виділення Україні 250 мільйонів доларів у вигляді військової допомоги, у тому числі летального характеру.

Про це пише "Голос Америки".

Сенат схвалив закон 87 голосами "за" із 10 "проти".

Палата представників схвалила його ще минулого тижня 359 голосами "за" із 54 "проти", тепер законопроект скерують президентові Дональду Трампу, який, як очікується, підпише його.

Законопроект включає заходи, що стимулюють інші країни - такі як Індія, В'єтнам, Індонезія - перемикатися із закупівель російського озброєння на американське.

У рамках нових повноважень закупівлі нової техніки, наприклад, російських зенітних ракетних комплексів С-400, можуть спричинити введення санкцій, тоді як для робіт з обслуговування успадкованих озброєнь, наприклад - для закупівлі запасних частин для вертольотів російського виробництва, можуть зробити виняток.

Схвалений законопроект передбачає фінансування планів адміністрації Дональда Трампа з розробки боєголовки для балістичних ракет малої потужності, спрямованої на стримування Росії, а також виділення 6,3 мільярда доларів на Європейську ініціативу стримування з метою подальшого збільшення чисельності американських військ у Європі.

Законопроект забороняє постачання передових винищувачів F-35 члену НАТО Туреччині. Американські офіційні особи попередили Анкару, що російська система протиракетної оборони, яку Туреччина планує закупити, не може бути інтегрована в систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram