ГоловнаСвіт

Росія продовжує "усепроникні" дії щодо впливу на вибори, - глава нацрозвідки США

Російська сторона намагалася викрасти інформацію в американських чиновників і кандидатів на виборах.

Росія продовжує "усепроникні" дії щодо впливу на вибори, - глава нацрозвідки США
Фото: EPA/UPG

Глава національної розвідки США Деніел Коутс заявив, що Росія намагається вплинути на проміжні вибори у США, які пройдуть восени 2018 року, а також на президентські вибори 2020 року, передає Reuters.

Коутс заявив, що незаконна діяльність включає кримінальні дії, спрямовані на зменшення активності виборців та надання незаконного фінансування виборчим штабам, а також кібератаки на виборчу інфраструктуру.

Крім того, глава розвідки зазначив, що російська сторона намагалася викрасти інформацію в американських чиновників і кандидатів на виборах.

"Ми будемо продовжувати стежити за будь-якими такими зусиллями і попереджати про них", - сказав Коутс.

Він додав, що спроби втрутитися в американські вибори робить не тільки Росія.

Нагадаємо, 13 липня міністерство юстиції США звинуватило 12 співробітників російської розвідки у змові з метою втрутитися у президентські вибори в США у 2016 році.

16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Однією з обговорюваних тем було втручання у президентські вибори. Після зустрічі з Путіним Трамп заявив, що вважає президента РФ особисто відповідальним за втручання в американські вибори. Президент США підтвердив, що довіряє висновком розвідслужб про причетність російської сторони до втручання у перебіг виборчої кампанії.

19 липня в Конгресі США запропонували автоматично вводити санкції проти будь-якої країни, яка чинитиме спроби вплинути на виборчі процеси в США, без рішення президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram