ГоловнаСвіт

Медуніверситет у Японії роками занижував оцінки дівчатам-абітурієнткам

Оцінки дівчат занижували, щоб надати більше місць студентам чоловічої статі.

Медуніверситет у Японії роками занижував оцінки дівчатам-абітурієнткам
Фото: ВВС

Токійський медичний університет занижував результати вступних іспитів абітурієнток, щоб прийняти на навчання більше студентів чоловічої статі.

Про це пишуть японські ЗМІ з посиланням на свої джерела в навчальному закладі, передає ВВС.

Першою про багаторічну гендерну дискримінацію повідомила японська газета "Йоміурі". За даними видання, оцінки абітурієнток занижували систематично протягом декількох років поспіль. Це з'ясувалося під час внутрішнього розслідування в університеті, яке почалося з іншого приводу.

Оцінки дівчат занижувалися, щоб надати більше місць студентам чоловічої статі, які, як вважає керівництво університету, з більшою ймовірністю надалі працюватимуть за фахом.

Як пише "Йоміурі", університет почав занижувати оцінки абітурієнток 2011 року, намагаючись домогтися, щоб число студентів жіночої статі було не вищим за 30% від загального числа учнів.

Результати іспитів почали коригувати після того, як 2010 року число жінок, які вступили в університет, різко зросло порівняно з попередніми роками. Тоді близько 40% від числа всіх першокурсників були дівчатами, хоча в попередні роки цей показник майже не перевищував 20%.

2018 року в університет, за даними японських ЗМІ, прийняли лише 30 дівчат і 141 юнака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram