ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти просить абітурієнтів не поспішати із заявами на контрактне навчання

У конкурсі на контрактні місця автоматично беруть участь ті, хто не пройшов на бюджет.

Міносвіти просить абітурієнтів не поспішати із заявами на контрактне навчання
Фото: informatio.ru

Міністерство освіти України радить абітурієнтам не поспішати з подачею документів на контрактну форму навчання, поки не оголошені результати вступної кампанії за бюджетними місцями навчання. Вступникам варто дочекатися цих результатів, незважаючи на те, що деякі вузи вже зараз закликають подавати оригінали документів на контрактні місця, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Результати розподілу на місця державного замовлення будуть відомі 1 серпня 2018. У міністерстві наголошують, що кожен вступник, який не пройшов за конкурсом на бюджет, автоматично стає учасником конкурсу на контрактні місця.

"Абітурієнти, які отримають рекомендації на бюджет, повинні будуть до 18 години 6 серпня подати оригінали документів до приймальної комісії вищого навчального закладу. Якщо до цього часу вступник не подасть оригінали, то він втратить право в цьому році на зарахування (переведення) на навчання за державним замовленням", - сказано в заяві.

"У разі вступу до вузу на контракт договір про надання освітніх послуг підписується тільки після видання наказу про зарахування. Будь-яка вимога укласти договір до такого наказу є незаконною", - заявляє Міносвіти.

Це означає, що навіть вузи, які намагаються отримати оригінали документів уже зараз, технічно не зможуть зарахувати студента до розподілу бюджетних місць.

Подавати оригінали вже зараз можна тільки в ті навчальні заклади, де бюджетні місця (як державного, так і регіонального замовлення) не передбачені взагалі.

Нагадаємо, вступна кампанія в Україні почалася 12 липня. Всі абітурієнти, які пройшли зовнішнє оцінювання, повинні зареєструвати електронний кабінет і через нього подати заяву в ВНЗ. Прийом заяв на навчання завершується 26 липня, списки зарахованих вищі навчальні заклади зобов'язані опублікувати 1 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram