ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція інсценувала вбивство бізнесмена в Рівному

Організатор злочину встиг покинути країну, виконавців затримано.

Поліція Рівненської області заявила про запобігання замовному вбивству бізнесмена в Рівному 17 липня.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Зазначають, що аби розкрити злочин, убивство інсценували.

"Завдяки оперативній інформації ми знали, що в місті є двоє людей, які готуються до вчинення злочину. До моменту затримання нам не було відомо, кого саме вони хочуть вбити", - розповів виконувач обов'язків начальника ГУНП області Сергій Волков.

Вранці 17 липня правоохоронці затримали двох киян 47 і 49 років, раніше судимих за вбивства. В автомобілі Opel, на якому вони пересувалися, виявили гранату і пістолет з глушником. Ціллю злочинців мав був стати 42-річний раніше судимий місцевий бізнесмен.

Фото: rv.npu.gov.ua

Фото: rv.npu.gov.ua

"Інсценування вбивства дозволило задокументувати злочинну діяльність організованої групи. Вона діяла на території нашої області і впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відстежити зв'язки замовника і «загиблого», що є вагомою інформації для наших співробітників", - зазначив Волков.

Поліцейські також встановили, що на карбі організованої групи - підпал інформаційного агентства журналістських розслідувань "Четверта влада".

Поліцейські з'ясували, що організатором злочину був місцевий кримінальний авторитет, який покинув межі України 13 липня.

"Після встановлення місця його перебування і доведення в суді його провини він буде нести кримінальну відповідальність", - заявив заступник прокурора Рівненської області Остап Сидор.

Також під час обшуку в одного з підозрюваних було вилучено саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет і патрони. В іншого - в будинку в Києві - виявили 11 гранат, 12 запалів до них і патрони.

Виконавцям повідомили про підозру в підготовці до навмисного вбивства. Рівненський міський суд відправив їх під варту без права внесення застави.

Нагадаємо, 17 липня поліція Рівного повідомила про вбивство місцевого бізнесмена, який займався видобутком бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram