ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура порушила справу про розкрадання палива в Одесі

Досудове розслідування буде проводити поліція області.

Військова прокуратура порушила справу про розкрадання палива в Одесі
Фото: inforesist.org

Військова прокуратура Південного регіону відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання палива з військової частини в Одесі.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

Відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Внесено відомості за фактом розкрадання з військової частини А2756 (46 Об'єднаного центру забезпечення) +171241 кг паливно-мастильних матеріалів, що стало результатом недбалого ставлення військових посадових осіб до виконання обов'язків військової служби та спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні.

Попередня правова кваліфікація справи - ч.3 ст. 410 і ч.3 ст. 425 Кримінального кодексу.

Досудове розслідування буде проводити слідче управління Нацполіції в Одеській області. Також створено групу військових прокурорів, які одночасно вже проводять першочергові слідчі дії.

"У цей час вживають вичерпних заходів для оперативного розкриття зазначених тяжких злочинів у найкоротші терміни", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в Одесі під час перевірки 46-го Об'єднаного центру забезпечення Південного регіону ЗСУ виявили нестачу майже 204 тонн дизельного палива різних марок і близько 2,5 тонн бензину А-92. Крім того, перевірка знайшла ще майже 34 тонни дизельного палива, 2,6 тонни авіаційного палива і майже тонну бензину, які не були на обліку і могли бути розкрадені.

Міністр оборони Степан Полторак позбавив звання начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення в Одесі Євгена Короля за підсумками проведеної перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram