ГоловнаПолітика

У Міноборони вирішили трансформувати військові посади в цивільні

У відомстві зазначили, що ці заходи передбачає оборонна реформа.

У Міноборони вирішили трансформувати військові посади в цивільні
Фото: inforesist.org

У Міністерстві оборони України планують більшість посад у відомстві зробити цивільними.

Як повідомляє прес-служба відомства, триває робота з "раціонального використання військовослужбовців", посади яких підлягають скороченню.

"Якщо вивчати досвід країн Альянсу, то в оборонних відомствах, що займаються формуванням політики у сфері оборони і питаннями забезпечення військ, майже всі посади цивільні", - сказав перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

Він зазначив, що для кожного військовослужбовця, чия посада стає громадянською, це питання вибору.

"Ті, хто прийняв рішення залишитися на військовій службі, зможуть продовжити військову кар'єру в Генеральному штабі, інших органах управління, вищих військових навчальних закладах. У той же час, посади, які будуть трансформовані в цивільні, будуть пріоритетними для тих, хто прийняв рішення звільнитися з військової служби", - зазначив Руснак.

У Міноборони зазначили, що ці заходи передбачає оборонна реформа. Стратегічний бюлетень з реформи оборонної сфери набув чинності в червні 2016 року. Документ передбачає розвиток оборонних можливостей України в період до кінця 2020 року, реформування системи управління Збройними силами відповідно до стандартів НАТО та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram