ГоловнаСвіт

В Аргентині передали до суду справу про кокаїн у російському посольстві

Обвинувачені своєї вини не визнають.

В Аргентині передали до суду справу про кокаїн у російському посольстві
Фото: clarin.com

В Аргентині передали до суду справу про кокаїн, знайдений у школі при російському посольстві, пише "Настоящее время"  з посиланням на адвоката обвинувачених Ліліану Борисюк.

Процес почнеться в листопаді-грудні цього року і триватиме у відкритому режимі.

Звинувачення висунули поліцейському Івану Близнюку та корабельному механіку Олександру Чикалу, вони не визнають своєї провини. "Місцева влада хотіла щось таке прикрити і спеціально підставила російських хлопців з аргентинським громадянством у цю ситуацію", - припустила адвокат.

У суді як свідок має виступити перший секретар диппредставництва Олег Воробйов. Самого посла Віктора Коронеллі, який повідомив про кокаїн аргентинській поліції, до того моменту в Буенос-Айресі вже не буде. Його перевели на роботу в Мексику.

Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що в школі при посольстві виявили 389 кг кокаїну, упакованого у великі валізи. За версією міністерства безпеки Аргентини, вміст валіз підмінили на борошно, після чого вантаж відвезли в Росії літаком, на якому з офіційним візитом до Буенос-Айреса прилітав секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев.

В Аргентині затримали двох росіян, ще одного підозрюваного, Андрія Ковальчука, заарештували в Німеччині, троє фігурантів справи - Володимир Калмиков, Іштімір Худжамов і Алі Абянов - були заарештовані в Росії.

Слідство вважає, що кокаїн на зберігання в підсобному приміщенні школи при посольстві Росії передав Ковальчук. Сам Ковальчук стверджує, що купив у Аргентині каву.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram