ГоловнаСвіт

Лукашенко готовий віддати Павла Шаройка Україні, але оточення перешкоджає, - ЗМІ

Адвокати Юрія Політики навмисно затягують процес в українському суд.

Лукашенко готовий віддати Павла Шаройка Україні, але оточення перешкоджає, - ЗМІ
Павел Шаройко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий на передачу Києву затриманого в Білорусі журналіста українського "Національного радіо" Павла Шаройка, обвинуваченого в шпигунстві.

Про це повідомляє сайт «Беларусский партизан».

Повідомляють, що відповідної домовленості було досягнуто на зустрічі можновладних представників Білорусі та України.

Звільнення заплановано здійснити шляхом обміну Шаройка на білоруського шпигуна Юрія Політика, якого затримали в Україні.

Нагадаємо, Юрій Політика цікавився в українських ветеранів АТО воюючими на Донбасі білорусами, а також наявністю в ЗСУ протитанкових ракет і їх характеристиками. Його затримали 16 червня на виїзді в Білорусь з флешкою із секретною картою. З 13 лютого в Чернігові розпочався суд у його справі.

Видання повідомляє, що експерти в Україні не виключають, що процес обміну Політики на Шаройка блокується якимись силами. Вони звертають увагу, що адвокати та представники Юрія Політики навмисно затягують процес в українському суді - наприклад, вимагаючи перекладу матеріалів і надання перекладача білоруської мови. Хоча Політика в жодному разі не білоруськомовний патріот.

Щодо суду над Шаройком, то офіційно про нього взагалі не повідомляли. За неофіційною інформацією, він уже пройшов, пише «Белпартизан».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram