ГоловнаСвіт

Росія використовує штаб-квартиру ООН для прикриття небезпечної діяльності, - США

США висилають 12 співробітників російської розвідки з місії РФ при ООН.

Росія використовує штаб-квартиру ООН для прикриття небезпечної діяльності, - США
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

США почали процес видворення12 співробітників російської розвідки з місії РФ при ООН, повідомляє Голос Америки.

У повідомленні наголошується, що ці особи зловжили привілеєм перебування в Сполучених Штатах.

«Після розгляду (цього питання) ми вирішили, що 12 співробітників (російської) розвідки, причетних до шпигунської діяльності, завдають шкоди нашій національній безпеці. Наші дії відповідають Угоді про штаб-квартиру ООН», - наголошується в документі.

Крім того, президент Трамп розпорядився вислати 48 співробітників російської розвідки і закрити генеральне консульство РФ в Сіетлі.

«Сьогоднішнє рішення президента показує, що дії Росії мають наслідки. Крім дестабілізуючої діяльності Росії по всьому світу, включаючи її участь у звірствах в Сирії і її незаконні дії в Україні, тепер вона застосувала хімічну зброю на території одного з найближчих союзників. Тут, в Нью-Йорку, Росія використовує штаб-квартиру ООН в якості прикриття для ведення небезпечної діяльності всередині наших власних кордонів. Сьогодні США і багато наших друзів чітко демонструють, що ми не маємо наміру терпіти неналежну поведінку Росії», - заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.

Раніше повідомлялося, що влада США прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів, а також закрити російське генконсульство в Сіетлі.

Країни Заходу синхронно оголосили про висилання російських дипломатів через отруєння в Британії Сергія Скрипаля і його дочки. Україна підтримала ініціативу і вислала зі своєї території 13 російських дипломатів.

На цей час 21 країна вислала 135 російських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram