ГоловнаПолітика

Видворення 13 російських дипломатів зміцнить безпеку України, - Порошенко

"Захід і Україна твердо стоять єдиним фронтом у боротьбі з російською агресією".

Видворення з території України 13 російських дипломатів зміцнить безпеку України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко.

"Сьогодні російський агресор отримав потужну солідарну реакцію цивілізованого світу на цинічну хімічну атаку в Солсбері. Переконаний, що видворення з території України 13 російських дипломатів зміцнить нашу безпеку, послабить зусилля "п'ятої колони" з дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Наші дипломатичні відносини з Росією де-факто заморожені. Давно немає послів і дипломатичну присутність зведено майже до нуля - того критичного мінімуму, який дозволяє піклуватися про наших громадян-заручників у Росії", - заявив Порошенко.

Голова держави запевнив, що Україна продовжує координувати зусилля з західними союзниками і партнерами щодо подальшого посилення тиску на Росію.

"Захід і Україна твердо стоять єдиним фронтом в боротьбі з російською агресією і спробами Кремля розхитати єдність і знищити демократичні цінності", - додав Президент.

Нагадаємо, що 14 березня 2018 року Великобританія оголосила про висилку 23 російських дипломатів. 26 березня до висилки приєдналися багато інших країн, в тому числі США, Франція, Німеччина.

Вислання дипломатів пов'язане з отруєнням в Солсбері російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Вони були виявлені в несвідомому стані на лавці в центрі Солсбері 4 березня. Слідчі встановили, що вони отримали отруєння нервово-паралітичною речовиною. Отруєння Скрипаля швидко привело до зростання напруженості у відносинах Москви і Лондона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram