ГоловнаСвіт

Єдиним спостерігачем від євроінституцій на виборах у Криму була депутат Європарламенту від Кіпру

Раніше вона була відома як прихильник визнання незалежності Нагірного Карабаху.

Єдиним спостерігачем від євроінституцій на виборах у Криму була депутат Європарламенту від Кіпру
Фото: ecb.europa.eu

Під час виборів президента РФ на території окупованого Криму зафіксували єдиного спостерігача, що має безпосередній стосунок до європейських інституцій - депутат Європарламенту Елені Теохарус (Eleni Theocharous).

Як стало відомо порталу "Інформаційний спротив", депутат від Кіпру в Європарламенті відвідала Крим 18 березня.

Елені Теохарус відома своїми тісними контактами з Росією. Так, вона була присутня 13 грудня 2017 року в Московському будинку національностей, де проходила конференція "Росія і Крим у поствізантійському просторі: європейські цінності та цивілізаційний вибір народів" під головуванням Сергія Маркова. Розповідала вона там "про ставлення кіпріотів до сучасних соціокультурних явищ". Однак через три місяці вона вже перебувала в Криму як "міжнародний спостерігач".

Раніше, в 2014 році, Теохарус була керівником групи дружби ЄС-Вірменія і активно виступала не тільки за визнання Нагірного Карабаху, засуджуючи при цьому азербайджанців, а й робила все можливе, щоб "відбілити" Росію, заявляючи, що та ніяк не підтримує градус напруженості в регіоні. "Я не впевнена, що РФ має намір дестабілізувати регіон. Я поки що не маю таких фактів. Отже, з мого боку було б неправильно звинувачувати Росію в дестабілізації регіону, і в поданні себе політичним суддею для своїх інтересів", - говорила в інтерв'ю Першому вірменському інформаційному каналу Елені Теохарус.

Теохарус і ще двоє євродепутатів відвідали також так званий конституційний референдум у Карабасі, проти якого виступив офіційний Баку. Тоді влада Азербайджану оголосила в міжнародний розшук всіх спостерігачів, серед яких була і Теохарус. Інтерпол тоді зняв кіпріотку та її колег з розшуку.

Раніше група ІС опублікувала список іноземних "симпатиків" Кремля на "виборах" к Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram