ГоловнаСвіт

Реальна явка в Криму становила 42%

8% бюлетенів виявилися недійсними або зіпсованими.

Реальна явка в Криму становила 42%
Медаль участнику голосования на выборах президента России, которую выдавали на избирательных участках в Крыму

Реальна явка в Криму становила 42%, 8% бюлетенів виявилися недійсними або зіпсованими.

Про це LB.ua повідомило джерело в "уряді" Криму.

"Представники АП РФ, які перебували в нас у Криму для спостереження за перебігом президентських виборів, отримали т.зв. "білий протокол" - з реальними даними про результати голосування. У ньому відображена явка на рівні 42%, при цьому 8% бюлетенів виявилися недійсними або зіпсованими", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, представники т.зв. "місцевої влади" в особі Сергія Аксьонова намагалися домовитися з комісією про внесення правок до підсумкового документа, щоб збільшити її хоча б на 10-15%. "Приїжджим емісарам запропонували дуже велику, навіть за московськими мірками, суму грошей. Ті відмовилися. Мабуть, ситуація була на контролі в перших осіб Кремля", - повідомив співрозмовник видання.

"Ситуація для Аксьонова складається несприятлива і небезпечна, він не зміг виконати спущений зверху план - перетворити результати цих виборів на підтвердження референдуму в 2014 році", - додав він.

Як повідомляли, офіційні дані ЦВК РФ показали явку в Криму 71,47%. З них за Володимира Путіна нарахували 92,15% голосів.

Київ передав ЄС список із 140 прізвищ, причетних до організації і проведення незаконних виборів у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram