ГоловнаСвіт

Ведучий російського телеканалу звинуватив Жириновського в сексуальних домаганнях

Лідер ЛДПР приставав під час інтерв'ю.

Ведучий російського телеканалу звинуватив Жириновського в сексуальних домаганнях
Фото: EPA/UPG

Ведучий телеканалу "Настоящее время" Ренат Давлетгільдєєв розповів, що зіткнувся зі спробою домагання з боку депутата ЛДПР Володимира Жириновського, повідомляє Німецька хвиля.

Зокрема, в 2006 році після фіналу конкурсу "Міс Росія" помічники депутата, за його словами, спробували відвезти журналіста "в корпоративну сауну ЛДПР". Крім того, під час інтерв'ю Жириновський приставав до ведучого.

Давлетгільдєєв закликав користувачів соцмереж поділитися історіями про домагання з боку представників влади.

У лютому кілька журналісток відкрито звинуватили голову комітету Держдуми з міжнародних справ Леоніда Слуцького в домаганнях. За словами кореспондента російської служби BBC Фаріди Рустамової, у неї є аудіозапис розмови зі Слуцьким, що підтверджує звинувачення.

21 березня комісія Держдуми з етики не знайшла порушень у діях Слуцького, а її голова Отарі Аршба звинуватив РБК в спробі "тиску" на депутатів і шантажі.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін запропонував журналісткам парламентського пулу "поміняти роботу", якщо вони побоюються за свою безпеку. У відповідь на вердикт комісії кілька російських видань відкликали своїх кореспондентів з Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram