ГоловнаСвіт

Уряд США пообіцяв тимчасово звільнити ЄС від спецмита

Нові тарифи не поширюються також на Австралію, Південну Корею, Аргентину та Бразилію.

Уряд США пообіцяв тимчасово звільнити ЄС від спецмита
Фото: metallurgi-ua.livejournal.com

Влада Сполучених Штатів прийняла рішення на певний час звільнити Євросоюз від мита на сталь і алюміній. Про це в четвер, 22 березня, повідомив американський торговий представник Роберт Лайтхайзер, виступаючи перед фінансовим комітетом Сенату Конгресу США.

Його заява зроблена напередодні очікуваного 23 березня набуття анонсованого президентом Дональдом Трампом заходу, повідомляє Немецкая волна.

"Поряд з Брюсселем зі списку торговельних партнерів Вашингтона, на яких пошириться режим нових тарифів, виключені Австралія, Південна Корея, Аргентина і Бразилія. Росія в списку залишається", - йдеться в повідомленні.

"Пауза у введенні" нових мит буде діяти на час переговорів про остаточне число країн-фігурантів списку, пояснюють в американській адміністрації.

Нагадаємо, 5 березня Світова організація торгівлі попередила про загрозу світової торгової війни після заяв Трампа про намір ввести імпортні мита на сталь і алюміній.

Проте 8 березня президент США схвалив введення мита в розмірі 25 відсотків на ввезення в країну виробів зі сталі, і 10 відсотків - з алюмінію. Нові заходи не торкнуться Канади і Мексики.

Раніше повідомлялося, що Трамп ввів мита на імпорт китайських товарів вартістю $60 млрд на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram