ГоловнаСвіт

Трамп ввів мита на імпорт сталі та алюмінію

"Якщо ви не хочете платити мито, привозьте свій завод у США, і жодних мит не буде".

Трамп ввів мита на імпорт сталі та алюмінію
Фото: twitter.com/realDonaldTrump

Президент США Дональд Трамп 8 березня підписав розпорядження про введення 25 відсотків мита на ввезення сталі і 10 відсотків - на ввезення алюмінію. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"Ми хочемо захистити наших робітників, наші компанії. Якщо ви не хочете платити мито, привозьте свій завод у США, і жодних мит не буде", - зазначив американський лідер.

Трамп назвав це "питанням національної безпеки".

Митні тарифи почнуть діяти через 15 днів. Для Мексики і Канади передбачено виняток терміном на 30 днів, який може бути продовжено.

Раніше експерти заявляли, що нові заходи можуть призвести до торгової війни низки країн проти США. Збитків зазнають виробники Китаю, Європейського Союзу, Туреччини, Південної Кореї і Японії.

Також у відповідь на таке рішення ЄС анонсував введення мита на ввезені зі США цитрусові, тютюн і віскі. Генеральний директор Світової організації торгівлі Роберту Азеведу попередив, що це рішення США може спровокувати глобальну торговельну війну.

Крім того, головний економічний радник Трампа Гері Кон звільнився. Він не погодився з рішенням президента ввести мита на сталь і алюміній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram