ГоловнаСвіт

Від родичів жертв пожежі в Кемерові зажадали підписку про нерозголошення

До цього моменту відомо про 64 загиблих.

Від родичів жертв пожежі в Кемерові зажадали підписку про нерозголошення
Фото: EPA/UPG

Родичів загиблих у російському місті Кемерові не пускають на впізнання тіл без попередньої згоди на підписку про нерозголошення.

Про це "Эху Москвы" повідомив житель Кемерова, пише "Новая газета".

Джерело в оперативному штабі з ліквідації наслідків пожежі заявило радіостанції "Говорит Москва", що процедура має протокольний характер.

Пожежа в ТЦ "Зимняя вишня" в центрі Кемерова почалася вдень 25 березня і поширилася на площі 1,5 кв. м. Наразі відомо про 64 загиблих, ще шестеро залишаються зниклими безвісти. На відео, опублікованому з камер спостереження, видно вогненний спалах. Потім торговий центр за короткий час охоплює чорним димом.

Серед причин загоряння називають підпал поролону на ігровому майданчику або несправність проводки. Пожежа могла також початися через вибух апарата, що виготовляє цукрову вату чи попкорн.

Кримінальну справу порушено за статтями про заподіяння смерті з необережності, порушення вимог пожежної безпеки та надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки. У рамках розслідування затримано чотирьох осіб. Крім того, вирішується питання про можливе затримання співробітника приватного охоронного підприємства, який під час отримання сигналу про пожежу відімкнув систему оповіщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram