ГоловнаСвіт

Влада Аризони заборонила Uber випробовувати безпілотні автомобілі

Тиждень тому одна з машин збила насмерть людину.

Влада Аризони заборонила Uber випробовувати безпілотні автомобілі
Фото: wealthdaily.com

Губернатор Аризони Даг Дьюсі заборонив випробування безпілотних автомобілів компанії Uber на території штату. Як повідомляє Associated Press, це сталося через тиждень після того, як один з автомобілів компанії збив пішохода насмерть, пересуваючись в автономному режимі.

Дьюсі надіслав листа гендиректорові Uber Дарі Хосровшахі, в якому висловив сумнів у здатності компанії забезпечити безпеку в рамках випробування. За його словами, суспільна безпека повинна бути пріоритетом для розробників безпілотних автомобілів. "Аварія, що сталася 18 березня, є незаперечним порушенням цього очікування", - заявив губернатор.

Такий висновок він зробив у зв'язку з публікацією відеозапису обставин аварії. На ній можна бачити, що співробітник Uber, який перебував на водійському сидінні, не стежив за дорогою, а автомобіль не почав гальмувати навіть після того, як пішохід потрапив у світло фар незадовго до зіткнення.

Uber випробовує свої безпілотні автомобілі не тільки на закритих полігонах, а й на дорогах загального користування кількох міст США і Канади. У тому числі тестування проводять у штаті Аризона, куди компанію покликав губернатор штату. У березні 2018 року він особисто дозволив тестувати безпілотні автомобілі в автономному режимі.

Нагадаємо, 18 березня безпілотний автомобіль Uber уперше збив людину насмерть. Аварія сталася в місті Темпе в штаті Аризона. На водійському сидінні перебував співробітник компанії, але автомобіль пересувався в самоврядному режимі. Жертва аварії переходила дорогу в недозволеному місці.

Одразу після випадку компанія призупинила випробування автомобілів у всіх містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram