ГоловнаСвіт

Австралія вирішила вислати двох російських дипломатів

Країна видворяє розвідників з РФ.

Австралія вирішила вислати двох російських дипломатів
Фото: AliExpress

Австралія приєдналася до когорти країн, які оголосили про висилання російських дипломатів у відповідь на отруєння в Британії колишнього шпигуна, а раніше співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, провину за яке Лондон поклав на Росію.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті прем'єр-міністра країни Малколма Тернбулла.

"Два російські дипломати, ідентифіковані як незаявлені розвідники, будуть вислані австралійським урядом за дії, які не відповідають їх статусу, відповідно до Віденської конвенції", - зазначив Тернбулл.

Нагадаємо, 26 березня 15 країн ЄС, серед яких Франція та Німеччина, а також США і Канада ухвалили рішення про висилання російських дипломатів. Двох дипломатів висилає Албанія, а ще одного - Норвегія. Обидві ці країни не входять у ЄС. Влада України оголосила про висилання 13 російських дипломатів. Росія пообіцяла "дзеркальну" відповідь на це.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (її розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Британія вислала у зв'язку з отруєнням 23 російських дипломатів, Росія у відповідь також видворила 23 британських дипломатів, а також закрила генконсульство Великобританії в Санкт-Петербурзі і припинила діяльність в Росії Британської ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram