ГоловнаСуспільствоПодії

Українців серед загиблих і постраждалих у Кемерові немає, - МЗС

Інформацію перевіряє український консул у Новосибірську.

Українців серед загиблих і постраждалих у Кемерові немає, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Громадян України серед загиблих або постраждалих у результаті пожежі в торговому центрі в російському Кемерові, за попередніми даними, немає.

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Консул в Новосибірську перевіряє, могли б бути серед загиблих або постраждалих в результаті пожежі в Кемерово громадяни України. За останніми даними представника управління МНС в Кемеровській області, українців немає серед загиблих або постраждалих", - цитує Кирилича Інтерфакс-Україна.

Пожежа в ТЦ "Зимова вишня" в центрі Кемерова почалася вдень 25 березня і поширилася на площі 1,5 кв. м. До цього моменту відомо про 64 загиблих, ще шестеро залишаються зниклими безвісти. На відео, опублікованому з камер спостереження, видно вогненний спалах. Потім торговий центр за короткий час застилає чорний дим.

Серед причин загоряння називають підпал поролону на ігровому майданчику або несправність проводки. Пожежа могла також початися через вибух апарата, що виготовляє цукрову вату або попкорн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram