ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові заарештували чоловіка, підозрюваного у вбивстві дворічної дівчинки

Версія про зґвалтування дитини не підтвердилася.

У Чернігові заарештували чоловіка, підозрюваного у вбивстві дворічної дівчинки
Фото: Сергей Нужненко

Новозаводський районний суд Чернігова обрав запобіжний захід для чоловіка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві дворічної дівчинки - доньки подруги своєї дружини - в селі Мильники Ніжинського району. Його утримуватимуть під вартою.

Дитина померла 20 березня від набряку головного мозку та субдуральної гематоми, повідомляють на сайті Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

За версією слідства, чоловік побив дитину, завдавши їй смертельних поранень. При цьому неофіційно в селі кажуть, що він ще й ґвалтував дитину. Поліція цю інформацію спростовує. На місці злочину судмедексперт разом із гінекологом у присутності понятих оглянули тіло загиблої дівчинки і жодних слідів зґвалтування не виявили. Ці ж фахівці оглянули і п'ятирічну сестру загиблої - жодних слідів сексуального насильства вони не знайшли.

Кримінальне провадження розслідують тільки за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу - умисне тяжке тілесне ушкодження, яке спричинило смерть потерпілого.

Чоловіка затримали в районному центрі.

Проти матері відкрито провадження за ч.1 ст.166 Кримінального кодексу - злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною. Вона стверджувала слідчим, що дитина отримала травми від падіння в результаті епілептичного нападу.

У Ніжині 26 березня люди вийшли на мітинг з вимогою справедливо покарати вбивцю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram