ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура розкрила схему нелегального імпорту Porsche Cayenne в Україну

За сприяння працівників Одеської митниці автомобілі безперешкодно виїжджали з України і через короткий час поверталися.

Прокуратура розкрила схему нелегального імпорту Porsche Cayenne в Україну
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Правоохоронці ліквідували злочинний механізм ввезення на територію України елітних автомобілів з іноземною реєстрацією поза митним контролем для незаконної реалізації, в тому числі жителям тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Встановлено, що громадянин України купував в Об'єднаних Арабських Еміратах автомобілі, в основному марки «Porsche Cayenne» і відправляв в Україну. Після прибуття цих автомобілів на Одеську митницю одержувач вантажу (брокерська компанія) відмовлявся від їх отримання на користь вищевказаного громадянина, проте в документах відзначала його вже жителем Придністров'я", - йдеться в повідомленні.

Після цього через приватного нотаріуса в Києві житель Придністров'я оформляв довіреності на низку осіб, якими уповноважував перевезти вказані автомобілі на територію Придністров'я. Далі за сприяння працівників Одеської митниці автомобілі безперешкодно виїжджали з України і через короткий час поверталися, проте вже в митному режимі тимчасового ввезення, що давало автомобілям можливість легально перебувати на території України до 1 року.

На завершальному етапі злочинної схеми автомобілі перевозили в спеціально облаштоване приміщення в Києві для їх подальшого розбирання на запчастини, після чого незаконно реалізовували.

Правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків, за результатами яких було вилучено три автомобілі «Porsche Cayenne», 14 двигунів і велику кількість запчастин до автомобілів цієї марки, а також документи, що підтверджують зазначені вище обставини.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала канал поставки автомобілів для бойовиків "ЛНР" із Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram