ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітника Південно-Західної залізниці звинуватили в закупівлі старих протигазів

Зловживання завдали держпідприємству майже 400 тис. гривень збитків.

Співробітника Південно-Західної залізниці звинуватили в закупівлі старих протигазів
Архив
Фото: www.aktau-business.com

Прокуратура Києва повідомила про підозру у вчиненні розтрати держкоштів і службовій підробці начальнику одного з підрозділів Державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця".

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Відзначають, що в 2015 році приватне підприємство, відповідно до договору, поставило на ДТГО "Південно-Західна залізниця" фільтруючі протигази на майже 400 тис. гривень. Однак, як з'ясувалося, всупереч умовам договору підприємство здійснило поставку протигазів не 2015 року випуску, а 1988-1991 і 2010-2012 років.

"Начальник підрозділу, з метою незаконного збагачення і діючи в інтересах зазначеного підприємства, достовірно знаючи про те, що договір поставки не виконано належним чином, підписав електронне платіжне доручення в банківській системі з перерахування коштів на суму понад 400 тис. гривень", - наголосили в прокуратурі.

Службовцю інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 КК. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, в березні минулого року Служба безпеки викрила схему розтрати дизпалива на ПЗЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram