ГоловнаПолітика

За екс-прокурора Суса внесли заставу 1,2 млн гривень

Дмитро Сус провів під вартою понад місяць.

За екс-прокурора Суса внесли заставу 1,2 млн гривень
Дмитрий Сус

Колишній заступник начальника департаменту особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитро Сус 20 березня вийшов із СІЗО під заставу 1,2 млн гривень.

Про це Українським Новинам повідомили в СІЗО.

Як повідомив агентству його адвокат Дмитро Дмитренко, Сус самостійно не вносив заставу. Адвокат не уточнив, хто саме вніс 1,2 млн гривень за Суса, посилаючись на адвокатську таємницю.

Нагадаємо, до листопада 2016 року Сус був заступником начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У ЗМІ цей підрозділ ГПУ називають "департаментом Кононенка-Грановського" - нібито він підконтрольний цим нардепам від БПП.

Сус був одним з учасників силового конфлікту між НАБУ і ГПУ в серпні 2016 року.

НАБУ пред'явило Сусу підозри за ст.191 і ст.366-1 Кримінального кодексу. Напередодні розслідування було завершено.

За версією слідства, перебуваючи на посаді старшого слідчого і заступника голови департаменту ГПУ, Сус систематично займався присвоєнням чужого майна, в тому числі у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, а також розтратою речових доказів шляхом продажу стороннім особам. Йдеться про кошти та майно, вилучених підозрюваним під час проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінального провадження.

Крім того, під час розслідування встановлено факт внесення підозрюваним свідомо недостовірних даних в декларації про доходи за 2015 рік. Зокрема, там не було відомостей про наявність позашляховика Audi Q7.

У липні 2017 року Солом'янський районний суд Києва обрав для Суса запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але 16 січня цей же суд посилив міру, призначивши заставу 1,76 млн гривень і давши п'ять днів на внесення грошей. Сус не зміг внести заставу і його відправили в СІЗО. Пізніше апеляційний суд знизив розмір застави до 1,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram