ГоловнаСвіт

В Угорщині радикальну партію "Йоббік" оштрафували на $1,2 млн

Ревізійне держуправління Угорщини дало радикалам 15 днів на сплату штрафу.

В Угорщині радикальну партію "Йоббік" оштрафували на $1,2 млн
Фото: novostey.com

Ревізійне держуправління Угорщини оштрафувало націоналістичну опозиційну партію "Йоббік" на $1,29 млн за антиурядову рекламну кампанію, профінансовану противником прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє агентство Рейтер. "Партія оштрафована за проведення рекламної кампанії за цінами, нижчими від ринкових", - йдеться в повідомленні.

Державне ревізійне управління країни дало радикалам 15 днів, щоб сплатити штраф, який дорівнює ціновій перевазі, яку незаконно отримала партія для кампанії, в рамках якої звинувачує Орбана і деяких його соратників у корупції. Зазначають, що сума штрафу перевищує дві третини щорічних державних субсидій партії "Йоббік" (475,8 млн форинтів).

Субсидії "Йоббіку" також повинні скоротити на таку саму суму, як і штраф, повідомили в Державному ревізійному управлінні.

Зі свого боку в партії заявили, що таке стягнення може нашкодити виборчій кампанії.

Як зазначають, партія використовувала рекламні щити, які належать магнату Лайошу Сімічці, колишньому союзникові Орбана, який відтоді став прихильником ультраправих.

У 2015 і 2016 роках партія "Йоббік" отримала близько мільярда форинтів державних коштів. У Державному ревізійному управлінні підкреслюють, що фінансові операції партії за цей період не були достатньо прозорими.

Нагадаємо, що наприкінці вересня в Україну не пустили депутата угорської радикальної партії "Йоббік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram