ГоловнаСвіт

США створять нову ядерну боєголовку для стримування Росії, - екс-радник Обами

Адміністрація Трампа планує послабити обмеження на використання ядерної зброї.

США створять нову ядерну боєголовку для стримування Росії, - екс-радник Обами
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує послабити обмеження на використання ядерної зброї і розробити нову ядерну боєголовку малої потужності для стримування Росії від застосування тактичних боєголовок у конфлікті в Східній Європі.

Про це повідомив колишній старший директор Ради національної безпеки США з контролю над озброєннями і нерозповсюдження ядерної зброї Джон Вулфстал, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми витрачаємо $5 млрд на кожен підводний човен для того, щоб зробити його невидимим. Ми встановлюємо багато боєголовок на кожну субмарину, тепер же вони хочуть зробити одну ракету і поставити на неї одну невелику боєголовку", - цитує Вулфстала газета The Guardian.

За його словами, новий огляд ядерної політики, підготовлений Пентагоном, передбачає використання модифікованих балістичних ракет підводного пуску Trident з подібними боєголовками, що дозволить послабити обмеження на використання ядерної зброї.

Зазначають, що прихильники контролю за озброєннями висловили занепокоєння з приводу нової пропозиції про створення більш "придатного для використання" ядерного озброєння меншого розміру, зазначивши, що це "збільшить ризик використання ядерної зброї і полегшить іншим країнам виправдання надмірної ролі ядерної зброї в їхній політиці".

Нагадаємо, раніше радник Трампа генерал-лейтенант Герберт Макмастер заявив про необхідність знайти спосіб протистояти новій стратегії, яку проводить Росія, - ця загроза, за його словами, включає використання дезінформації і пропаганди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram