ГоловнаПолітика

Заявам Росії вже ніхто не вірить, - радник Трампа Макмастер

"Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації - це перший важливий крок, який дозволить усім побачити їхні справжні наміри".

Заявам Росії вже ніхто не вірить, - радник Трампа Макмастер
Герберт Рэймонд Макмастер
Фото: golos-ameriki.ru

Радник президента США з національної безпеки, генерал-лейтенант Герберт Макмастер вважає, що необхідно знайти спосіб протистояти новій стратегії, яку Росія вдосконалила за багатьма параметрами. За його словами, ця нова загроза включає використання дезінформації, пропаганди і соціальних мереж для того, щоб розколоти суспільство і налаштувати соціальні групи один проти одного.

Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Росіяни також проявляли активність в Європі ... І під час нещодавніх виборів у Франції, і на іспанському референдумі про статус Каталонії. Ми бачили їхню активність у Мексиці, спроби спровокувати путч у Чорногорії. Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації - це перший важливий крок, який дозволить усім побачити їхні справжні наміри, а отже, послабить їх можливості сіяти невпевненість у людях і налаштовувати спільноти один проти одного", - вважає Макмастер.

За його словами, Росія, як і раніше, заперечує свою причетність до подібних дій, але робить це все менш переконливо.

"Ці ж самі люди заявляли: «Ні, ми не збивали авіалайнер і не вбивали всіх цих людей»; «Ні, наших солдатів немає в Криму і на сході України»; «Ми не надаємо підтримку сирійському режиму, що відповідальний за масові вбивства власних громадян з використанням хімічної зброї». Сьогодні цим словам уже ніхто не вірить", - наголосив Макмастер.

На думку генерала, кожна арабська держава повинна розуміти, що робить Росія на Близькому Сході, а саме - прагне використовувати деструктивні дії Ірану, який розпалює громадянську війну в регіоні, озброює і підтримує терористичні угруповання на кшталт "Хезболли".

"За таку підтримку Росії доведеться заплатити чималу ціну", - заявив Макмастер.

Нагадаємо, раніше радник Трампа назвав Росію та Китай "загрозами" свободі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram