ГоловнаПолітика

Начальника Львівського облуправління юстиції, який вимагав при прийомі на роботу заспівати "Лента за лентою", звільнено

У діях чиновника угледіли перевищення службових повноважень.

Начальника Львівського облуправління юстиції, який вимагав при прийомі на роботу заспівати "Лента за лентою", звільнено
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство юстиції звільнило начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського за перевищення службових повноважень.

Про це повідомляють на сайті відомства.

"Дисциплінарна комісія в рамках проведеного службового розслідування виявила факти перевищення повноважень начальником Головного територіального управління юстиції у Львівській області та рекомендувала звільнити Ярослава Жукровського із займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Протягом службового розслідування дисциплінарна комісія розглянула накази, підписані Жукровським, у яких виявлено ознаки порушення чинного законодавства. Зокрема, одним з наказів встановлювався обов'язок для співробітників під час проведення камеральних перевірок і розгляду скарг узгоджувати користування реєстрами особисто з керівником львівської юстиції.

Іншим встановлено пряме підпорядкування окремих державних службовців управління державної реєстрації безпосередньо начальникові територіального управління.

Міністерство юстиції зазначає, що Жукровського було повідомлено про дату та час засідання дисциплінарної комісії. Він не побажав особисто представити свою позицію з цього питання або надати хоч якісь пояснення комісії.

На підставі висновку дисциплінарної комісії Мін'юст 28 грудня видав наказ про звільнення Жукровського з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у вересні 2017 року Мін'юст почав службове розслідування проти Жукровського. Чиновник під час прийому на роботу співробітників вимагав від них назвати дату народження Степана Бандери і заспівати пісню бійців УПА "Лента за лентою". Нагадаємо, влітку в Івано-Франківську поліція затримала п'яного депутата, який кричав "стоять, мусара!" і співав пісні УПА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram