ГоловнаПолітика

Глава МЗС Німеччини відвідає Донбас

Габріель також проведе переговори з Клімкіним у Києві.

Глава МЗС Німеччини відвідає Донбас
Зигмар Габриэль

3-4 січня 2018 року федеральний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель здійснить робочий візит в Україну, де в Києві проведе переговори зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним, після чого обидва міністри відвідають Донбас.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу МЗС.

"Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом із Францією, в рамках Нормандського формату з протидії російської агресії. У цьому плані міністри обговорять подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, а також звільнення українських політв'язнів, яких утримують в російських в'язницях", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Клімкін і Габріель обговорять також питання "динамічної і плідної" двосторонньої співпраці.

"Зокрема, успішно реалізується спільна ініціатива міністрів закордонних справ України і ФРН щодо Року мов. Спостерігається якісне зростання показників економічного та інвестиційного співробітництва. Уряд ФРН надає значну практичну допомогу у здійсненні системних реформ в Україні", - зазначили в МЗС.

Також планується підписання двосторонньої Угоди про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ.

"Клімкін і Габріель також здійснять спільну поїздку на Донбас поблизу лінії зіткнення", - додали в МЗС.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Німеччини запропонував ЄС нову модель взаємин з Україною та Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram