Новорічний маніфест

Міжнародна асоціація «ЦЕНТР», замість святкових новорічних та різдвяних привітань, вимушена констатувати, що так звана «реформа» МВС, на превеликий жаль, призвела до серйозної стагнації цієї найбільшої, а до недавнього часу і потужної правоохоронної структури України.

Фото: Макс Требухов

Відверто непрофесійні, але досить агресивні дії дивної команди чимось мотивованих «реформаторів» із залученням іноземних «акторок-гастролерок», щодо впровадження в нашій пострадянській країні північноамериканського, дуже дорогого, як для нас, аналога патрульної поліції, чомусь вознесеної до рангу основної служби МВС, а також брутально-зневажлива та заангажована система переатестації особового складу, прикрита постмайданівською необхідністю – вилилися в суттєве дезорієнтування та ослаблення оперативних служб і слідчих органів Міністерства. Всі ці цілеспрямовані «маневри» прогнозовано сприяли гіперспалаху злочинності на тлі повної незахищеності громадян від дій знахабнілого криміналітету, який на тваринному рівні відчув явне зниження можливостей МВС.

Міжнародна асоціація «ЦЕНТР» також уважно відслідковує хід спецоперації по знищенню потужної структури ГУБОЗ МВС України та його регіональних підрозділів в результаті якої наша країна, теж прогнозовано, опинилася на одному з передостанніх місць у світовому рейтингу в плані комплексної оцінки стану боротьби з організованою злочинністю. Ліквідація спецпідрозділів БОЗ це що – помста чи замовлення олігархату або криміналітету високого рівня - історія ще скаже.

Міжнародна асоціація «ЦЕНТР» також відзначає особливі «успіхи новореформаторів» по вбиванню клину між ветеранами органів внутрішніх справ та новими поліціантами, особливо в плані пенсійного забезпечення. Задля справедливості, слід відзначити, що на місцях нормальні керівники підрозділів поліції не дуже активно впроваджують в життя цю частину «реформи», але загалом ситуація далека від оптимістичної. По осучасненню пенсій ветеранів ОВС поки-що теж повний морок, МВС явно не на боці міліціонерів.

Таким чином, прикро, але змушені зізнатися хоча б собі, що ми всі разом, на жаль, поки-що не змогли реально завадити деструктивним діям цих новітніх «реформаторів» та ліквідаторів.

Але все ж таки, це НОВОРІЧНИЙ МАНІФЕСТ і в ці чарівні свята хотілося б сподіватися хоча б на якісь дива, навіть від цієї владної команди. Крім того, ветерани ОВС, у тому числі і члени Міжнародної асоціації «ЦЕНТР» відрізняються особливим почуттям гумору та дуже толерантним відношенням до колег, навіть до вищезгаданих «суперфахівців».

Тому вважаємо за необхідне порушити дискусію в суспільстві щодо заохочення гіперактивних «реформаторів» відповідними новорічними званнями та нагородами, тим більше , що їх прізвища всім відомі.

В залежності від їх особистого внеску в ці «доленосні» зміни це могли б бути ялинкові ордени та медалі, а деяким, найбільш завзятим, можна було б присвоїти і звання «Новорічного Героя». Не шкода! Заслужили!

Ну, а якщо серйозно, зважаючи на все вищевикладене, слід констатувати, що на даний час всі міліцейські ветеранські організації, як до речі, й інших силових структур, діють розрізнено та неефективно. Тому й маємо таку далеко не святкову ситуацію по всім напрямкам.

Тому наша Асоціація пропонує всім ветеранам ОВС, іншим людям в погонах та просто небайдужим громадянам, які знаходяться на державницьких позиціях, об’єднатися з єдиною метою – на майбутніх виборах привести до влади в нашій Державі на всіх рівнях, порядних, професійних та суспільно активних патріотів.

Запевняємо Вас, що Міжнародна асоціація «ЦЕНТР» це не провладна, не підолігархічна та не заангажована громадська організація, яку створили такі ж як і Ви ветерани органів внутрішніх справ, інших силових структур ще в далекому 2000 році.

Впевнені, що об’єднавшись, на засадах рівності, кожний з нас знайде можливість реалізації своїх здорових амбіцій та прагнень хоч трохи змінити життя громадян України на краще, бо вони того заслуговують!

Всі ці серйозні проблеми потрібно вирішувати комплексно, в протилежному випадку ми з Вами приречені постійно вирішувати свої локальні проблеми - осучаснення пенсій, упорядкування цін, зниження комунальних тарифів та багато інших i болючих.

І все ж таки з Новим роком та з Різдвом Христовим шановні колеги!

Хай нам Господь допомагає!

Олександр Давиденко Олександр Давиденко , Президент Международной ассоциации офицеров специальных подразделений по борьбе с организованной преступностью "ЦЕНТР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram