ГоловнаСвіт

Британський уряд оновив кодекс поведінки міністрів

Новий кодекс буде враховувати неприйнятну поведінку, залякування і переслідування.

Британський уряд оновив кодекс поведінки міністрів
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Для міністрів уряду Великобританії підготували нові правила, що регулюють "неприйнятну поведінку, залякування або переслідування" після кількох скандалів у Вестмінстері.

Про це заявила прем'єр-міністр Тереза Мей, повідомляє AFP

Мей в понеділок повідомила свій кабінет міністрів про те, що міністерський кодекс поведінки оновлено.

"Є низка змін: всі вони будуть включені в нову редакцію, яка гарантує, що кодекс повинен належним чином враховувати неприйнятну поведінку, залякування і переслідування", - заявив прес-секретар британського прем'єра.

У листопаді минулого року міністр оборони Майкл Феллон подав у відставку після звинувачення в неприйнятній поведінці щодо журналістки кілька років тому.

Заступника прем'єра Даміана Гріна також звинувачено в неприйнятній поведінці, але він заперечував усі звинувачення. Гріна звільнено в грудні через інформацію про порнографію, яку виявлено на комп'ютерах в його офісі 10 років тому.

Зміни також  внесено через ситуацію з міністром з питань міжнародної допомоги Пріті Пател, яка пішла у відставку після проведення несанкціонованих зустрічей з ізраїльськими чиновниками.

"Існує також нове формулювання, яка конкретно вимагає від міністрів повідомляти про офіційні зустрічі в країні і особливо за кордоном", - сказав прес-секретар Терези Мей.

Нагадаємо, раніше сьогодні Тереза Мей звільнила трьох міністрів, серед яких - Марк Гарньє, який в 2010 році змушував свою помічницю купувати секс-іграшки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram