ГоловнаСвіт

Білий дім вимагає заборонити скандальну книгу про Трампа

Книга, яка ще не вийшла, зайняла перше місце в списку бестселерів на порталі Amazon.

Білий дім вимагає заборонити скандальну книгу про Трампа
Фото: EPA/UPG

Адвокат президента США Чарлз Хардер зажадав у четвер "припинити будь-які подальші публікації, і відмовитися від випуску або поширення книги Майкла Волффа "Вогонь і лють: у Білому домі Трампа".

Про це повідомляє Голос Америки.

В офіційному листі, відправленому главі видавництва Henry Holt and Company Стіву Рубіну, представник глави Білого дому стверджує, що команда юристів президента "розслідує численні фальшиві та/або необґрунтовані заяви, які ви зробили щодо містера Трампа".

Книга, в основу якої, за твердженням автора, лягли бесіди з більш ніж 200 колишніми і чинними співробітниками виборчого штабу Трампа та адміністрації США, повинна з'явитися у продажу в магазинах у США наступного вівторка.

На цьому тижні видавництво почало розсилати тираж, а журнали New York і The Hollywood Reporter опублікували окремі розділи. З них випливає, що результати передвиборної кампанії стали неприємним сюрпризом для Дональда Трампа і членів його команди, які не розраховували на перемогу. У книзі також стверджується, що в Білому домі після приходу нового президента панує справжній хаос.

У середу ввечері книга, яка ще не вийшла, зайняла перше місце в списку бестселерів на порталі Amazon.

У листі на ім'я видавця адвокат Чарлз Хардер повідомив, що вимога про заборону на поширення книги виходить особисто від президента США.

Напередодні адвокат Хардер направив аналогічний лист колишньому раднику президента зі стратегічних питань Стівену Беннону, висловлювання якого наводяться в книзі.

Спостерігачі у Вашингтоні вважають, що письмові погрози, які містяться в листі, відповідають звичайній тактиці президента Трампа, і листування між Білим домом і видавництвом навряд чи закінчиться судовим розглядом.

Представники видавництва і сам автор скандальної книги Майкл Волфф наразі ніяк не прокоментували отримані листи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram