ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що його колишній помічник збожеволів

Беннон назвав зустріч між сином Трампа і групою росіян напередодні виборів "зрадою".

Трамп заявив, що його колишній помічник збожеволів
Фото: EPA/UPG

Колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон "збожеволів", після того як втратив роботу в Білому домі, заявив президент США Дональд Трамп.

Російська служба Бі-бі-сі повідомляє, що Трамп обрушився зі звинуваченнями на Беннона за те, що той назвав зустріч між сином Трампа і групою росіян напередодні виборів "зрадою".

На зустрічі в червні 2016 року, за кілька місяців до президентських виборів у США, росіяни запропонували Дональду Трампу-молодшому компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон.

Слова Беннона цитує журналіст Майкл Уолфф в своїй книзі "Вогонь і лють: в коридорах Білого дому Трампа" (Fire and Fury: Inside the Trump White House), яка повинна вийти в цьому році.

Як повідомляє газета Guardian, книга написана за підсумками більш ніж 200 інтерв'ю з самим президентом, його найближчим оточенням і іншими високопоставленими співробітниками Білого дому та впливовими вашингтонськими політиками.

Зокрема, в книзі стверджується, що злощасну зустріч сина президента та інших членів передвиборчого штабу Трампа з Наталією Весельницькою в "Трамп-тауер" Беннон назвав "зрадницькою" і "непатріотичною".

"У Стіва Беннона немає нічого спільного зі мною або з моїм президентством. Коли його звільнили, він не тільки втратив посаду, він ще збожеволів", - заявив у відповідь Трамп.

Колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон вважався одним з основних гравців в команді Трампа. Саме він допоміг Трампу сформувати кампанію під гаслом "Америка - перш за все", перш ніж покинув свій пост в серпні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram